• HPL TRAPRENOVATIE INCL MONTAGE
  • BESTE PRIJS VAN NEDERLAND
  • NEDERLANDS FABRIKAAT
  • 15 JAAR GARANTIE
Home » Trend op PVC vloeren gebied

Als geen ander weten wij hoe belangrijk de keuze voor een nieuwe vloer is. Of het nu gaat om een vloer voor de woonkamer of keuken, slaapkamer of zolder; het is belangrijk om te kiezen voor een vloer die helemaal passend is bij uw interieur. Tenslotte koopt u niet elk jaar één nieuwe vloer en over het algemeen vele jaren plezier van te hebben en dus is het belangrijk om u goed te oriënteren en te zoeken naar een vloer die past bij uw woonstijl en budget.

 

Wat zijn de vloertrends in 2020?
In 2020 zien we sommige trends uit 2019 populair blijven, maar eer zijn ook enkele nieuwe trends. Gelukkig verandert er in de trends in vloeren niet zo vaak iets als bij mode, maar wel zien we regelmatig nieuwe stijlen en materialen in populariteit winnen. Andere stijlen, zoals de visgraatvloer blijven onverminderd geliefd en dat begrijpen wij maar al te goed.

Trend 1: Industriële uitstraling
In 2019 zagen we al de opmars van industriële meubelen, ook in 2020 zien we dit ook in de vloer terug. Zeker in PVC vloeren zijn hier veel mogelijkheden zoals de Betonlook en tegelcollectie  

Trend 2: Diagonaal gelegde vloeren
We kennen de visgraatvloer, maar in 2020 zien we ook diagonaal gelegde vloeren wat een bijzonder stijlvol effect heeft op elke ruimte. Zeker bij een houten vloer is deze legwijze uniek en bijzonder elegant. Het nadeel is dat u wat meer zaag afval heeft, het voordeel is dat u een unieke vloer heeft die de ruimte optioneel ook groter maakt.

Trend 3: Rustige kleuren
In  2020 worden de kleuren weer wat rustiger. Blonde, whitewash, honing en een combinatie van grijs en beige zijn de kleuren die we in 2020 vaker zullen tegenkomen. De donkere vloeren worden steeds minder gevraagd maar zijn natuurlijk steeds in ons assortiment.

Trend 4: Patronen op vloerplanken
Patronen vaker voor dan ooit tevoren. Vorig jaar zagen we verkopen hierin stijgen en in 2020 zullen de fabrikanten hier nog meer keuze in gaan aanbieden. Zeker met de technische ontwikkelingen in het maken van PVC en laminaatvloeren is hierin ook steeds meer mogelijk. Er is een grote variatie in patronen en deze variatie zal alleen maar verder toenemen! In 2020 ziet u steeds meer vloeren waar geen twee planken er hetzelfde uitzien. 

Trend 5: Brede planken
Brede planken  maken ´n steeds groter onderdeel van ons assortiment uit. in 2019 zagen we dit al ontstaan en blijft ook in 2020 populair, een vloer met brede planken. Zowel in houten vloeren als PVC en laminaat zien we dat de planken breder zijn dan enkele jaren geleden. Naast de breedte is het bovendien mogelijk langere planken te kiezen. Wij verwachten dat deze trend in 2020 nog verder zal groeien.

Trend 6: Recyclebare vloeren
Een mooie ontwikkeling is die van de recyclebare vloeren. Merken die duurzaamheid belangrijk vinden houden zich bijvoorbeeld bezig met de doorontwikkeling van de PVC click vloeren, 

Trend 7: PVC vloeren
Ondanks de voortdurende populariteit van houten vloeren zien wij toch dat er ook steeds meer vraag komt naar PVC vloeren. Leveranciers kunnen PVC een steeds realistischere uitstraling geven waardoor PVC een steeds betere vervanger wordt van het traditionele hout. In 2020 maar ook de jaren hierna zullen we PVC vloeren meer en meer gaan zien. Wij kijken uit naar alle modellen en typen die onze leveranciers nog zullen gaan vervaardigen.

 

 

Conclusie
Ook in 2020 is de vloer een opvallend en toonaangevend onderdeel van uw inrichting. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om een vloer passend bij uw smaak en interieur te vinden. Vloercity heeft ´n ruim assortiment met de juiste prijs.