• HPL TRAPRENOVATIE INCL MONTAGE
  • BESTE PRIJS VAN NEDERLAND
  • NEDERLANDS FABRIKAAT
  • 15 JAAR GARANTIE
Home » PVC

PVC

Bent u aan het twijfelen tussen  een laminaat vloer en een pvc vloer? Aan de hand van een aantal verschillen willen wij voor u de keuze eenvoudiger maken. 

Materiaal

De afkorting Pvc staat voor ‘Polyvinylchloride’ en lijkt erg op zeil. Het is ook dun en soepel. Groot verschil is echter dat zeil wordt verkocht in lange banen op een rol en Pvc vloeren in het algemeen in stroken worden geleverd. Laminaat bestaat uit een aantal samengeperste lagen zoals kunststof en hdf waarvan alleen de bovenste laag bedrukt is met een motief. Ook laminaat koop je in stroken / planken. De pvc stroken hebben in de meeste gevallen een dunnere dikte dan de laminaat stroken.

Onderhoud

Laminaat en PVC zijn onderhoudsvriendelijk en beide zijn eenvoudig schoon te maken met een stofzuiger of swiffer. Een laminaat vloer is gevoelig voor water en kan als een plas water te lang blijft liggen gaan op zwellen. Het is belangrijk bij laminaat die u wilt gebruiken in de natte ruimtes van uw huis dat deze hiervoor speciaal ontworpen is.

Geluidsreductie

Een laminaat vloer wordt zwevend (niet verlijmd aan de ondergrond) gelegd. De ruimte tussen de ondergrond en de vloer kan voor geluidsoverlast zorgen. Een Klik pvc vloer wordt ook zwevend gelegd maar zorgt in de regel voor minder geluidsoverlast dan laminaat. Een zelfklevende pvc vloer wordt direct op de ondergrond geplaatst en er is geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond. Er is hierdoor vrijwel geen extra geluidoverlast als u over de vloer loopt. Bij zowel een laminaat vloer als een pvc vloer kan een goede ondervloer de geluidsoverlast verder verlagen. Speciaal voor appartementen of bovenhuizen kunt u gebruik maken van ondervloeren met extra geluidsreductie. In sommige gebouwen geldt er een minimale DB-demping van een vloer, wij van Vloercity informeren u graag over deze eisen.

Vloerverwarming

Bij vloerverwarming kunt u beter voor een pvc vloer kiezen. Deze laat de warmte beter door. Laminaat vloeren zijn mede door het gebruik van een ondervloer eigenlijk minder geschikt voor vloerverwarming. Wij van vloercity innoveren graag op het gebied van vloeren en traprenovatie. Wij zijn continue op zoek naar de beste materialen die ook nog eens duurzaam zijn. Wij vinden dat het milieu ten alle tijden zo min mogelijk belast moet worden.

Plaatsing vloer

pvc vloeren en laminaat vloeren beschikken over een kliksysteem waarmee de onderdelen met elkaar worden verbonden. Er bestaan ook zelfklevende pvc vloeren, hierbij wordt de pvc middels een soort plakband/lijm aan de ondergrond gelijmd. Het is ook mogelijk een laminaat vloer te verlijmen aan de ondergrond, dit gebeurt bijna nooit. Zowel een PVC vloer als een laminaat vloer is zelf te leggen. Omdat er bij een PVC vloer niet gezaagd hoeft te worden (het bijsnijden kan met Stanley mes of schaar) is deze makkelijker te leggen. Afhankelijk van de gekozen vloer en legsysteem moet de ondergrond soms geëgaliseerd worden. Bij PVC stroken is de kans iets groter omdat PVC stroken heel dun zijn. Bij nieuwbouwwoningen is egaliseren meestal niet nodig.